Hypotheken

Bij het kopen van een woning komt veel kijken

Of het nu de eerste keer is dat je een woning koopt, of een volgende keer. Daarom is het goed om te weten waar u aan moet denken en wat uw mogelijkheden zijn. Bij ons kunt u terecht voor deskundig en onafhankelijk hypotheekadvies.

Als Erkend Hypotheek Adviseur doen wij zaken met diverse banken en verzekeringsmaatschappijen en helpen u graag bij het vinden van de meest geschikte hypotheek.

Meer informatie over hypotheken vindt u in het menu hiernaast. Uiteraard kunt u ook contact met ons opnemen.

Hypotheekvormen

Een hypotheek is een lening en die betaalt u terug. De manier waarop u dat doet is de hypotheekvorm. Het aantal hypotheekvormen dat op de markt wordt aangeboden is groot. Ze hebben allemaal hun eigen voorwaarden en fiscale constructies. Toch zijn al die verschillende varianten terug te voeren op een aantal basisvormen.

Let op: per 1 januari 2013 kun u alleen fiscaal voordeel van de hypotheekrente aftrek genieten als u de hypotheek aflost op basis en van annuïteiten- of lineaire hypotheek. Onder voorwaarden is het nog wel mogelijk om een andere hypotheekvorm (bijvoorbeeld bankspaar- of aflossingsvrije hypotheek) te kiezen.

De basisvormen zijn:

 • Annuïteiten hypotheek
 • Lineaire hypotheek
 • Aflossingsvrije
 • hypotheek
 • Bankspaarhypotheek
 • Levenhypotheek (zoals de spaarhypotheek of hypotheek met beleggingsverzekering)
  Beleggingshypotheek

Voor meer informatie over de verschillende hypotheekvormen kunt u contact met ons opnemen. Wij voorzien u graag van advies.

Nationale Hypotheek Garantie (NHG)

De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is een garantie die u onder bepaalde voorwaarden kunt krijgen als u een hypotheek afsluit voor de aankoop of verbouwing van een woning. Een hypotheek betekent een financiële verplichting voor een groot aantal jaren. Naast de kosten is het daarom belangrijk om ook rekening te houden met eventuele risico’s. Wat gebeurt er bijvoorbeeld wanneer u werkloos of arbeidsongeschikt raakt of wanneer uw relatie onverhoopt wordt beëindigd? Een forse terugval van het inkomen is in dergelijke gevallen niet uit te sluiten en kan zelfs leiden tot gedwongen verkoop van uw woning.

Met NHG loopt u als (toekomstig) eigenaar van een woning minder risico en daarnaast kunt u profiteren van een aantrekkelijke korting op uw hypotheekrente.

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor NHG of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Starters

Voor starters geldt in sommige gevallen dat zij gebruik kunnen maken van bijzondere regelingen bij het kopen van hun eerste huis. Deze regelingen worden veelal beschikbaar gesteld door de rijksoverheid, gemeenten of woningcorporaties. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Starterslening
 • Koopgarant
 • Koopsubsidie
 • Slimmer Kopen

Wilt u weten of u als starter in aanmerking komt voor één van deze regelingen? Neem dan contact met ons op.

Contact

Contact

Neem telefonisch contact op tussen 8.30 en 17.00 op werkdagen via
0492 - 468 817.
Afspraak maken